Buluş yapmak için ar ge şart mı ?

Buluş Yapmak İçin Ar-Ge Yatırımı Şart mı?

Firmaların, sektörlerindeki yenilikleri takip etmesi, ürün ve üretim tekniklerini geliştirmesi için bünyelerinde Ar-Ge ekiplerinin olması büyük önem taşımaktadır. Ar-Ge merkezi oluşturabilmek için elbette belli bir ticari kapasiteye ulaşılması gerekir.  Ar-Ge merkezleri ilerlemenin, buluş yapmanın lokomotifidir. 

Fikirler, define gibidir! Bazen şans eseri onu aramayanın önüne çıkarlar ama çoğu zaman defineleri defineciler bulur. Ne kadar çok arar ve kazarsan, defineyi bulma şansın artar. Ar-Ge merkezleri hazine peşindeki definecilerdir. 

Fakat gene de birçok buluş Ar-Ge merkezlerinde yapılmaz; buluş yapmak için bilim insanı veya dahi olmaya gerek de yoktur! Birçok buluş, sektör ustaları ve işçileri tarafından icat edilmiştir.  

Bilinen tekniği değişik şekilde kullanarak farklı ve yeni bir ürün oluşturmak mümkündür.

Fikirler çoğu zaman ansızın ortaya çıkar, yemek yerken, duş alırken, tatildeyken, araba sürerken bir anda ortaya çıkarlar. Fikirleri, ortaya çıktıkları an yakalamak, hafızaya kaydetmek ve ilk fırsatta yazıya döküp üzerinde yoğunlaşmak gerekir; bu sayede fikirler daha da gelişecek ve somutlaşacaktır.